Hogyan lesz egy autóból oktatóautó?

A jogosítvány megszerzése számos előnnyel jár. Először is az ember nincs a tömegközlekedés nehézségeire utalva, oda megy, ahová szeretne, s akkor, amikor kedve szottyan. Emellett pedig bármilyen logisztikai feladat könnyedén letudható. Azonban ezért tenni is kell, mégpedig egy igen hosszú és nehéz folyamatból álló lépést, a jogosítvány megszerzését. Kellő szorgalom, egy kiváló oktató és még kiválóbb oktatóautóval viszont ez a nehézség is könnyen leküzdhető!

Tekintse meg a bővebb leírást az oktatóautókról, az alkatreszek.hu oldalon! Hazánkban a jogosítvány megszerzésének folyamata a szükséges korhatár elérésével kezdődik, majd az egészségügyi alkalmassági vizsga és a KRESZ vizsga elvégzésével folytatódik. Amint ezek megvannak, lehet keresni egy autósiskolát, egy szimpatikus vezetésoktatót, aki hozzájárul ahhoz, hogy az előzetesen elméletben megszerzett tudás könnyűszerrel átültethető legyen a gyakorlatba. Mielőtt azonban friss KRESZ vizsgával a kézben bárki utcára menne, az oktatóautót kell megismernie a tanpályán, hogy a későbbi együttműködés zökkenőmentes legyen.

Egy oktatóautó sokban különbözik a hagyományos autóktól, ugyanis jóval felszereltebb. Mindez azért, hogy az oktatásvezető az anyósülésről is tökéletesen lássa az utat, a környezetet, s szükség esetén segíthessen a tanulónak, aki tapasztalatlanságából adódóan nem biztos, hogy időben vagy jól mér fel bizonyos közlekedési szituációkat. Az oktatóautó küllemben leginkább a tükrök számában és az autós iskola logója miatt tér el egy átlag autótól, azonban a belső térben más sokkal látványosabb változások jelennek meg! Mivel a kormányt és a sebváltót akár jobb oldalról is eléri és kezelheti az oktató, nem szükséges belőlük kettő, azonban az oktatópedálok elengedhetetlen részei az oktatóautónak. A jobb oldali ülés előtt ugyanúgy megtalálható a kuplung-, fék-, és gázpedál, mint a vezető oldalán. Ezek használatával bármilyen helyzetbe is kerül a tanuló, az oktató azonnal tudja korrigálni, javítani. Amennyiben valaki úgy érzi, rendelkezik vezetői rutinnal és még a türelem és jó kommunikációs készség is a főbb erényei közé tartozik, bátran jelentkezzen oktatásvezetőnek! Ehhez egy szakvizsgát kell elvégeznie, s természetesen az autóját oktató autóvá kell varázsolnia, melyet erre szakosodott szervizekben könnyedén megtesznek a szerelők, megfelelő minőségű, eredeti alkatrészeket használva!