Havita multivitamin a szív egészségéért

Testünk legaktívabb szerve a szív, mely hat hetes magzati állapottól kezdve egészen halálunkig szüntelenül dobog. Annak érdekében, hogy évtizedekig egészséges legyen és el tudja végezni feladatát, nagyon fontos, hogy gondoskodjunk egészségéről.

Havita multivitamin Health&Mental verziója nem csupán a mindennapi stressz kezelését könnyíti meg, hanem magas Omega-3 tartalma miatt a szív- és érrendszer egészségének megőrzéséhez is hozzájárul. A szívizom folyamatos összehúzódása nagyon sok energiát igényel. A testünk energiává alakítja a bevitt táplálékot, a folyamat során pedig úgynevezett szabadgyökök keletkeznek. A kutatások alapján tudjuk, hogy ezek rákkeltő hatásúak és káros hatással vannak a szervezetre. A szabadgyökök ellen az antioxidánsok jelentik a megoldást, ugyanis semlegesítik őket. A C-vitamin, illetve az E-vitamin a legerősebb antioxidánsok közé tartozik. Mindkettő vízben oldódó vitamin, így újra és újra pótolni kell a szükséges mennyiséget. A C-vitamin elsősorban az immunrendszer védelméhez járul hozzá, az E-vitamin pedig a vérrögképződést előzi meg, amivel csökkenthető a szívroham, stroke és a trombózis kialakulásának kockázata.

Szívünk egészsége érdekében a normál koleszterinszint elérése szintén nagyon fontos. A koleszterinnek két fajtája van, az egyik a HDL, a másik az LDL. Utóbbit tekintjük rossz koleszterinnek. Ha túl magas a szintje, akkor egy komplex folyamat eredményeként a koleszterin lerakodik az érfalban. A B3-vitamin nagy segítséget nyújthat, hogy a szervezetben beálljon a megfelelő LDL és HDL arány. Emellett természetesen a rendszeres testmozgás is sokat segíthet abban, hogy a szívünk egészséges legyen. Az étkezésünkre is fontos odafigyelni, vagyis kerüljük a magas só tartalmú, zsíros élelmiszereket.