Hasznos tudnivalók a lakóautóbérlés kapcsán

Ha a megszokott apartmanos vagy szállodás utazás helyett valami igazán különleges formában fedeznénk fel a világot, akkor a lakóautó kiváló alternatíva lehet. Mielőtt viszont belevágnánk a bérlés folyamatába, célszerű minél több információt megtudni, hogy magabiztosan tudjunk dönteni.

Lakóautó bérlés Budapest városában kiváló opció, azonban van pár dolog, amire érdemes ügyelni. Először is érdemes tisztázni, hogy a lakóautó mondhatni amolyan gyűjtőszó, amit nagyon sokféle típusra ráhúznak. Holott két alternatíva között nagyon sok különbség lehet. A lakóautó megnevezés ugyanakkor nem hiába olyan népszerű, ugyanis valóban ez a legelterjedtebb típus. Ezek a robosztus járgányok alaposan felvannak szerelve mindazzal, ami elengedhetetlen fontosságú egy hosszabb utazáshoz. A lakóautón belül két opciót különböztetünk meg, melyek a félig integrált és az alkóvos típus. Előbbi egy tipikus lakóautó, míg utóbbi esetében előrébb nyúlik az alvórész, a vezetőfülke fölött két extra ágy is található.

A lakóbusz, ahogy a megnevezés is árulkodik róla, olyan akár egy busz, amelyet úgy építettek meg, hogy az utazók igényeit teljes mértékben kiszolgálja. Gyakorlatilag olyan, mint egy utazó lakosztály, hiszen nappali és több helyiség is található benne. Emellett sokszor mosógépet és mosogatógépet is elhelyeznek benne, így a hosszabb idejű tartózkodásra is tökéletesen alkalmas. Viszont annyi probléma van vele, hogy magasabb az ára, illetve kissé macerás vele a közlekedés. A lakóautó elsősorban azért olyan vonzó, mert a spontaneitást hordozza magában, ugyanakkor nem árt, némileg megtervezni az utat, hogy minél kevesebb kellemetlen meglepetéssel kelljen szembesülnünk. Ma már vannak kifejezetten lakóautókra szabott applikációk, melyek még inkább megkönnyítik a dolgunkat.