Fontos, hogy kellően nagyméretű kutya biléta mellett határozzunk

Házi kedvenceink megóvása érdekében bizony nagyon sok mindenre oda kell figyelnünk, kezdő gazdik számára pedig ez a tanulási folyamat tartogathat kellemetlen meglepetéseket. Macskák esetében ugyan egy családi házban szinte kivitelezhetetlen megakadályozni a kisurranást, ám a cicák általában ügyesen elkerülik a bajt. Egész másként van ez az ebek kapcsán, itt ugyanis komoly elővigyázatosság szükségeltetik.

Ennek egyik remek eszköze a kutya biléta, ami bár nem akadályozza meg a négylábú szökését, viszont a felkutatásában nagy segítséget jelenthet. Mivel a legtöbb elkóborolt eb esetében a befogás mellett a beazonosítás jelenti a legnagyobb kihívást, okkal hoztak törvényt a bőr alá ültethető mikrochip kötelező használatáról. Ez a rizsszem méretű eszköz minden információt tartalmaz, ami az állat kapcsán fontos lehet, ám jó, ha észben tartjuk, miszerint megléte esetén is erősen ajánlott a kutya biléta használata. Ez utóbbinak rendkívül egyszerű oka van, tudniillik a chip adatainak leolvasásához szakemberre és megfelelő felszereltségre van szükség.

Ezzel szemben a kutya biléta egy roppant egyszerű eszköz, ami minden helyzetben könnyedén hozzáférhető, főképp, ha kellően megfontoltak vagyunk a vásárlás során. Ilyenkor mindig érdemes úgy gondolkodnunk, hogy az eb feszült lesz és jó eséllyel megnehezíti majd a megtaláló dolgát. Ennek tükrében az az optimális, ha a kutya biléta már messziről észrevehető és akár le is olvasható. Így mind a szín, mind a méret kapcsán törekedjünk a láthatóságra. Az árnyalatot úgy válasszuk meg, hogy az állat szőrétől az a lehető legjobban elüssön, a méret tekintetében pedig az az ideális, ha méterekről is látható a kutya biléta felületén lévő felirat. Utóbbi ezért legyen a lehető legnagyobb és az előlapon a telefonszámunk kapja a legnagyobb hangsúlyt.