Fenék formálása konditeremben és otthon

Sokan a konditermi súlyzós edzésekre esküsznek, míg másokat a hideg is kiráz a gondolatra, hogy bemenjenek a konditerembe, ahol bárki nézheti az edzést. A nők jellemzően nehezebben veszik rá magukat, hogy konditerembe járjanak.

Fenék formálása esetén az edzés intenzitása és a gyakorlatok helyes kivitelezése számít. Otthon is lehet igazán hatékonyan edzeni és a konditeremben is lehet úgy nevezett alibi edzést végezni, amely sehova sem vezet. Akár otthon, eszközökkel vagy anélkül, akár konditeremben súlyokkal és gépekkel edzel, egy szakmailag kompetens, tapasztalt edző segítsége jól jön. Így nem kell tartanod a sérülésektől és biztos lehetsz abban is, hogy az edzés idővel valóban meghozza az eredményt. Ugyanakkor a világ legjobb edzője sem sokat ér, ha te nem teszed oda magad és nem adsz bele mindent az edzésbe. Erre szükség is van, hiszen a farizom edzése nem könnyű feladat, mivel egy nagy méretű izomról van szó. A fenék a kis, a közepes és a nagy farizomból áll. Mindhárom izmot alaposan meg kell edzeni, hogy látványos és esztétikus eredménye legyen az edzésnek. A farizom edzését olyan alapgyakorlatokkal érdemes kezdeni, mint például a guggolás.

Hiába vagy jó erőben, nem szabad azonnal harminc kilót a nyakadba kapni és guggolni. Akárcsak az élet több területén, úgy az edzésben is igaz, hogy fontos a fokozatosság. Hozzá kell szoktatni a szervezeted a terheléshez, valamint először súly nélkül kell megtanulnod helyesen kivitelezni a gyakorlatokat. Ha mindezt kihagyod és félvállról veszed az alapok megtanulását, annak könnyen sérülés lehet a vége és egy időre búcsút mondhatsz az edzésnek! Ha szeretnéd egy szakmailag kompetens edző segítségét kérni fenék edzés terén, akkor látogass el a fenekformalas.com weboldalra és vedd fel a kapcsolatot Tótfalusi Alexandra edzővel!