Előkészületek a területfejlesztéshez

A településfejlesztésekhez, városrészek rekonstrukciójához olyan tervek szükségesek, melyek segítségével elindítható a projekt és a munkálatok is. A Városfejlesztés Zrt. ezzel a céllal hozta létre a városfejlesztési akciótervet.

Kattintson és tudjon meg többet a varosfejleszetes.hu weboldalról. A településfejlesztési, valamint településrehabilitációi eljárások egy jól kidolgozott településrendezési terv megalkotását igénylik. A Városfejlesztés Zrt. 20 éves tapasztalatának és számos sikerének, illetve megvalósításának köszönhetően az akcióterv és településfejlesztési stratégia előkészítésének és megalkotásának minden szakaszában rendelkezésre áll, ezáltal segítve partnereit a vázlatok és projekt létrehozásában. A városépítészeti koncepciók meghatározzák a városrendezési, beépítési és funkcionális paramétereket, azaz egy műszaki-építészeti tartalmat hoznak létre. Az operatív településfejlesztési/városfejlesztési koncepció megfogalmazza a közszféra és a magánszféra építési programját a településfejlesztési akcióterületen elérni kívánt komplex önkormányzati fejlesztések célkitűzéseinek valóra váltása érdekében. A pénzügyi koncepció a területfejlesztési tervek nélkülözhetetlen komponense, hiszen itt kerül meghatározásra, hogy az építési program megvalósításához milyen összegre van szükség, valamint, hogy ezeket az összegeket mire kell fordítani.

A fentebbi adatokból láthatjuk, hogy mik azok a kritériumok, amelyek alapján megvalósítható egy terület felújítása, egy új városrész kialakítása. Alaposan megtervezett vázlatok, kidolgozott stratégiák és a komplex városfejlesztési projekt létrehozásával elkezdődhetnek a munkafolyamatok.