EGR szelep fontossága

Bizonyára ön is megtapasztalta már, hogy a járművekhez rengeteg alkatrész tartozik, és ezek rendszeres ellenőrzése, karbantartása lényegesen fontos. Érdemes megbízható helyről vásárolni alkatrészt, mert akkor meghibásodás esetén van hova forduljon a kérdéseivel. Ha alkatrész vásárlás során bizonytalan, akkor keressen fel egy szakképzett autószerelőt.

EGR szelep működését és hibáinak okát érdemes mihamarabb megismerni, főleg akkor, ha a járművében ki kell cserélni ezt az alkatrészt. A szelep működése abból áll, hogy robbanáskor a keletkező gázt visszafordítja a motor égésterébe, majd elégeti, hogy kevesebb káros anyag marad. A szelepnek köszönhetően a katalizátoroknak és a részecskeszűrőknek sokkal kevesebb anyagot kell megszűrjenek. Tudni kell, hogy az alkatrész olyan nitrogén alapú vegyületeket visz az égéstérbe, amely az emberi szervezetbe jutva károsak lehetnek. Az EGR szelep leggyakoribb meghibásodása az eltömődés, ilyenkor nyitott vagy zárt állapotban beszorul. Vannak olyan esetek, amikor a szelep tisztítása és újra beépítése megoldja a problémát, de előnyösebb kicserélni az alkatrészt.

Látogasson el a sokak által már jól ismert és kedvelt alkatreszek.hu weboldalra, mert ezen a helyen minden hasznos és fontos információt megtalál az autó alkatrészekről. Ha bővebb információra van szüksége, vagy szeretné szakemberrel felvenni a kapcsolatot a témával kapcsolatban, akkor bizalommal tárcsázza a +36 62/468-444 telefonszámot, vagy írjon üzenetet az info@kovacsauto.hu e-mail címre, és munkatársaink a lehető legrövidebb időn belül válaszolnak önnek. Ha most rendel tőlünk alkatrészt, akkor a futárszolgálat teljesen ingyen és pár munkanapon belül házhoz szállítja a csomagot az országon belül.