Az acél zsaluanyag tartós megoldást nyújt

Alapozások, illetve különböző betonszerkezetek kialakításánál jó néhány tényezőt figyelembe kell venni annak érdekében, hogy a végeredmény teljesen kifogástalan lehessen. Ez ugyanis elengedhetetlen ahhoz, hogy az ingatlan végül hosszú ideig stabil és szerkezetileg tartós legyen. A beton öntésénél azonban körültekintően kell eljárni az ideiglenes támaszték megválasztásakor.

Tudniillik csak az adott projekthez optimális zsaluanyag felhasználásával érhető el siker. Egyáltalán nem mindegy, mekkora mennyiségű alapanyagról van szó, hiszen a különféle matériák más-más terhelést bírnak el. Mind közül az acél zsaluanyag a leginkább ellenálló, hiszen a fém esetében egyáltalán nem kell attól tartanunk, hogy a nyomás hatására esetleg eldeformálódna. Ugyanakkor a választott eszköznek összhangban kell lennie az építési tervben foglaltakkal, lévén a strapabíróság mellett kardinális tényező a rögzíthetőség is, arról nem is beszélve, miszerint nagyon oda kell figyelni a vízelvezetés biztosítására, ellenkező esetben a zsaluanyag hatására a beton túlságosan gyorsan kiszáradhat.

Ezért aztán megeshet, hogy optimálisabb, ha fa, avagy műanyag mellett tesszük le a voksunkat. Előbbi természetes alapanyag révén jól bevált zsaluanyag, amit már a régi időkben is előszeretettel használtak. Tűrőképessége meglepően magas – főként, ha ideális fajtából készül – és könnyen méretre vágható, megfelelő előkezelés mellett pedig akár újra fel is használható. Ugyancsak kiváló alternatívát jelent a műanyag. Ez egyrészt könnyű, másfelől pedig különösebb erőfeszítés nélkül darabolható, ami nagyobb volumen kapcsán bizony nem elhanyagolható előny. Ez a zsaluanyag egyszerűen szállítható, költséghatékony, így aztán kisebb betonmunkákhoz kifejezetten ajánlott, ugyanakkor nagyobb terhelésre már nem feltétlenül alkalmas.