Anatómiai memóriahabos párna, a helyes alvás segítője

Bár az alvásigény az életkor előrehaladtával csökken, azért 7-8 óra alvás a felnőtteknek is szükséges. Fontos, hogy jól aludjunk és az alvási körülményeink kedvezzenek nekünk. A kialvatlanság, az alváshiány ugyanis rontja a teljesítőképességet, sőt, az immunrendszert is.

Az alvási körülmények egyéniek. Mindenkinek más a kényelmi szükséglete, a hőérzete. Van, aki teljes sötétben és csendben képes csak jól aludni, s van, akit semmi sem zavar. Ugyanilyen szubjektivitás van a párna, a paplan, a matrac, az ágy, stb. használattal is.

Kinek a memóriahabos párna, kinek a pehely párna, kinek az antiallergén párna kényelmes. A memóriahabos anatómiai párna viszont lehet, hogy sokkal jobb választás mindentől.

Gondolnád, hogy az anatómiai párna a vérkeringést is segíti?

Ha valaki gyakran elfekszi a nyakát és az fáj, a nyakizmok begörcsölnek, azt jelenti, hogy nem jól fekszik. Kényelmetlen az alvási pozíció, túl magas, vagy túl alacsony a párna. Esetleg túl puha, túl kemény. Számtalan oka lehet a nyakfájásnak. Talán nem gondolnád, de az is fontos, hogy elég oxigén, elég vér tudjon áramolni szabadon a testünkben éjszaka is. Ha gyakran zsibbadnak a végtagok, a nyak, sőt még a fej is szokott, akkor a párna cseréjével kell kezdeni az alvási állapot javítását.

Minden párnát egyébként is 24-32 havonta ildomos lecserélni.

A gyakori nyakfájásra az anatómiai párna megoldást kínálhat. Egy próbát mindenképpen megér, ha a jó alvás a tét. Az anatómiai memóriahabos párna különleges kialakításának köszönhetően kellően megtámasztja a nyakat és az izmokat, emellett pedig hagyja áramolni a vért.

A memóriahabos párna csökkenti a nyomást a csigolyák számára, a vállizmok és a nyakizmok is felüdülést kapnak tőle. Sőt még a horkolást is elcsitíthatja.

Párna
Párna

Miből van a memóriahabos párna?

A memóriahab (3D lélegző anyag) a NASA által kifejlesztett emlékeztető hab.

A memory párna speciális poliuretán habból készül, ez a párna töltete, fedőrétege pedig a leggyakrabban természetes aloe vera. A poliuretán hab a testhőmérséklet hatására változik, illetve felveszi a test formáját és csak ott ad támasztékot, ahol szükséges.

A memory párna aszerint választandó, hogy milyen testhelyzetben alszunk a leggyakrabban.

A helyes párnaválasztás már fél siker a kipihent ébredéshez. Próbáld ki a memóriahabos párna pozitív tulajdonságait, ha gyakran szenvedsz reggelente nyakfájással. Minden méretben kaphatóak, kispárna, nagypárna, középpárna típusokban is.