A zuhany és a wc használata

Talán Ön is szembe került már azzal a problémával, hogy nem tudta rendesen lehúzni a wc-t, ha valaki épp zuhanyzott, vagy épp fordítva.

A zuhany és wc közti kapcsolatról az itt lévő linken tud többet megtudni. Sokszor adódnak olyan szituációk az életben, melyeket elsőre nem tudunk megmagyarázni, viszont, ha kicsit utána járunk, akkor máris egyértelművé válik. A zuhany használata és a wc tartálya közti összeköttetéssel kapcsolatban egy vízszerelő sokat segíthet, aki tanácsokkal is el tudja látni. Meglehetősen kellemetlen, sőt akár fájdalmas is tud lenni, amikor a beállított zuhanyvíz kellemesről hirtelen forróra vált. De vajon milyen hatással lehet a víznyomás a zuhanyzó hőmérsékletére? Alapvetően a vízvezetékek úgy kerülnek kialakításra, hogy törzs és fiókrendszereket elhelyeznek el. A házakban vagy a lakásokban található víz az egyik oldalról a másikra, legtöbbször egy vastag vezetéken keresztül áramlik. Majd ehhez a fő vezetékhez vannak kapcsolva kisebb vezetékek, melyek eljuttatják a különböző helyekre a szükséges víz mennyiséget. Ilyen lehet például a zuhany, mosdó, WC, mosogató, kád stb.

Amikor alacsonyabb a víznyomás az otthonunkban, az olyan esetekben a szükséges víz mennyiséget a fő vezetékekből különíti el a rendszer. Ennek következményeként léphet fel az a probléma, hogy a többi helyre kevesebb víz jut el. Abban az esetben, ha pl. a WC-t szeretnénk leöblíteni, akkor ahhoz nagyobb mennyiségű hideg vízre lesz szükségünk. Ezt a víz mennyiséget a WC a fő vezetékből fogja elvonni. Viszont, ha pont ebben az időszakban valaki éppen zuhanyozik, akkor megtörténhet, hogy a zuhanyhoz kevesebb hideg víz fog eljutni. Ennek okán a zuhanyzó egy adag forróvizet fog kapni, amely valljuk be igen fájdalmas élmény.