A kandalló és kémény tisztításának fontossága

A különféle berendezési tárgyakat és elektromos eszközöket is karban kell tartani, valamint ellenőrizni kell, hogy rendeltetésszerűen működnek-e, hogy minél hosszabb ideig működjenek. Nincs ez másként a kandalló és kémény esetében sem, azonban ez kiemelten fontos, hiszen az Ön és családja egészsége is múlhat rajta.

A kandalló és kémény tisztításáról bővebb információk ide kattintva! Sokan használnak másodlagos fűtési alternatívákat, például a kandallót, melyet alapvetően fával fűtenek. A fa számít a második legkedveltebb fűtőanyagnak a gáz után. Azért is ilyen népszerű a fa, mert nem csak a kandallóban, de a kazánban és kályhában is lehet vele fűteni. Bármiben is égeti a fát, nagyon fontos, hogy a tűzvédelmet komolyan vegye és a rendszeres karbantartásról is gondoskodjon. A kandalló tisztítás egyáltalán nem bonyolult, így akár Ön is el tudja végezni. Viszont fontos, hogy alapos munkát végezzen és a tűzteret rendesen kitakarítsa és a rostélyt is megtisztítsa. Továbbá csak é kizárólag fémeszközzel takarítsa el a hamut, valamint azt ne helyezze faládába vagy műanyag vödörbe, mert akár napok múltán is lehet a hamuban izzó parázs.

A kandallót ugyan ki tudja Ön is takarítani, azonban a kémény kitakarításához célszerű szakembert hívni. A kéményen keresztül történik az égéstermékek elvezetése, éppen ezért nem szabad félvállról venni, ennek tisztítását, hiszen a visszaáramló füst életveszélyes lehet. A biztonság kedvéért nem árt beszerezni egy szén-monoxid érzékelőt, mivel, ha baj történne a készülék időben figyelmezteti a családot. Ezenkívül hívjon minden évben kéményseprőt, aki gondoskodik a kémény tisztításáról. Bővebb információkért látogasson el a futes-gazszereles.hu weboldalra!