A csőtörés egyértelmű jelei

A csőtörésnek vannak egyértelmű jelei, melyek kétséget sem hagynak afelől, hogy a lakás valamely pontján csőtörés történt. Ekkor minél előbb orvosolni kell ezt a problémát, különben nem csak komoly károkkal kell szembesülni, hanem komoly költségekkel is!

A csőtörés jeleiről a linkre kattintva tudhat meg többet. Vannak bizonyos jelek, melyek egyértelműen azt mutatják, hogy valami nincs rendben. Olykor viszont nem feltétlenül könnyű rájönni, hogy csőtörés történt. A falban lévő apróbb folyásokat sokkal nehezebb észrevenni és mire a lakó érzékeli a problémát, arra már igazán nagy a baj. Érdemes alaposan végig nézni a falakat és a kisebb folyások láttán nem csak legyinteni, hanem utána járni a dolognak. Az ilyen kis folyások nem csak a falban, hanem a padlóban, plafonban is bárhol kialakulhatnak, minden olyan helyen, ahol vízcsövek futnak keresztül. Érdemes erre a fajta jelenségre odafigyelni, ugyanis jókora károkat tud okozni, főleg, ha későn veszi észre az ember. Ha a felület nedves, sőt penészedni kezd, az szintén gyanakvásra ad okot. Ezt általában kellemetlen szagok is kísérik, attól függetlenül, hogy milyen gyakran van takarítva. Ez ráadásul rendkívül egészségtelen is.

Ha csőtörésre gyanakszik, akkor érdemes tenni egy próbát és elzárni a vizet. Ha azt látja, hogy a vízóra számláló továbbra is pörög, tehát számlál, akkor szinte biztos, hogy valahol szivárog a víz. Ha nyirkos helyekre, elszíneződésekre lesz figyelmes a lakásban a falon, az szintén figyelmeztető jelnek minősül. Ahogy otthona egyre inkább öregszik, normális, hogy repedések jelennek meg, azonban a szivárgás hatására a repedések száma ugrásszerűen megnő. A szivárgó víz ugyanis gyengíti a szerkezetet, falakat. Bővebb információkért látogasson el a futes-gazszereles.hu weboldalra és tájékozódjon!