A clipper legfőbb ereje egyediségében rejlik

Sokak számára az öngyújtó nem több egyszerű használati tárgynál, ennélfogva nem is támasztanak különösebb elvárásokat egy-egy darabbal szemben. Ugyanakkor gyakorta megesik, hogy azt szeretnénk, ez a kiegészítőnk némiképp különleges és egyedi legyen. Szerencsére ilyenkor többféle választási lehetőség is a rendelkezésünkre áll.

Választhatunk például egy olyan darabot a clipper hatalmas kínálatából, ami gyárilag valamilyen különleges mintával, illetve borítással rendelkezik. A spanyol gyártóra egyébként is jellemző, hogy termékeit egyedi motívumokkal látja el, ráadásul a választék is hatalmas, hiszen több száz, olykor több ezer különböző típus is elérhető egyazon időben. Így aztán bármilyen témakörben is keresünk öngyújtót, szinte garantált, hogy a Clipper modelljei közül megtaláljuk az elképzeléseinknek leginkább megfelelőt. Azonban nem feltétlenül kell beérnünk az előre legyártott darabokkal. Határozhatunk úgy is, miszerint egy letisztult, szálcsiszolt – avagy matt – fém darab mellett tesszük le a voksunkat.

Ilyen esetben a Clipper gravíroztatásával varázsolhatjuk azt teljesen egyedivé. A mai, modern technológiának hála ráadásul nem csak gyémántfejes géppel kérhetjük a feliratozást, hanem akár a lézeres megoldás mellett is dönthetünk. Előbbi egy klasszikus karcolatot hoz létre a felületen, utóbbi pedig egy speciális szénalapú anyagot éget bele a fémbe, így képezve fekete feliratot. Azt, hogy melyik áll közelebb az elképzeléseinkhez, elsősorban az ízlésvilágunk, valamint a választott Clipper stílusa dönti el. Vásárlás előtt azon is érdemes elgondolkoznunk, miszerint a hagyományos, tűzköves kialakítás mellett tegyük-e le a voksunkat, vagy inkább a szúrólángos mechanikát preferáljuk. Utóbbi nagy előnye, hogy erősebb szélben is garantált működést biztosít.