Vásároljon domain nevet az awh.hu-nál!

A domain név az a cím, amelyet az emberek beírnak a böngészőbe, hogy elérjenek egy webhelyet. Az ujjlenyomatokhoz hasonlóan minden domainnév egyedi egy adott webhelyhez, és nem osztható meg vagy másolható más weboldalakon. Ha megnézi ennek az oldalnak a tetejét, látni fogja, hogy ennek a webhelynek a domain neve awh.hu.

Domain elérhető a lehető legjobb áron az awh.hu-nál, tehát látogasson el hozzánk még ma és tudjon meg többet arról, hogyan regisztrálhat hatékony domain nevet. A domainek emberbarát módon jöttek létre az Internet Protocol (IP) elérésére, amely egy webhely online helymeghatározója. Az IP-cím egy minden számítógéphez hozzárendelt számsor, amely négy tizedesjegyből áll, 0 és 255 között, pontokkal elválasztva. Bár ezek a látszólag véletlenszerű számsorok nagyszerűek a számítógépek számára, az emberek sokkal könnyebben használhatják a szavakat, amelyekre emlékeznek. És hasonlóan egy szám telefonra mentéséhez, a domain nevek lehetővé teszik a 172.217.3.196 elmentését google.com néven. Minden domain név regisztrációt az Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN) felügyel, amely kiosztja az IP-címeket, akkreditációs rendszereket működtet a domain regisztrátorok számára, és központi adatbázist vezet az összes domain névről és IP-címükről.

Fontos észben tartani, hogy bár a domain neveket általában URL-nek (Universal Resource Locator) vagy webcímnek nevezik, valójában csak egy részét képezik ennek (noha kulcsfontosságú). A domain név alapformája két elemből áll: névből és kiterjesztésből. Esetünkben az „awh” a név, a „.hu” pedig a kiterjesztés. Ha azonban megnézi a böngésző címsorát, észreveszi, hogy sokkal több rész van benne, amelyek mindegyike alkotja ennek az oldalnak a webcímét. Bővebb leírásért és további információkért keresse fel az awh.hu-t.