Utazás vonattal az öreg kontinens legszebb tájain

A vonatos utazás sokakban kelt nosztalgikus érzést, különösen, ha egy hosszabb útról van szó. Hátradőlni egy jó könyv társaságában, vagy csak élvezni az elsuhanó táj látványát rendkívül kellemes. A vonatos utazás nem a leggyorsabb, azonban, ha nem is az a célod, hogy mielőbb megérkezz, hanem sokkal inkább szeretnéd megélni az adott pillanatot az út során, akkor mindenképp jó választás.

A vonatos utazások Európában különösen előnyösek, hiszen számos izgalmas vasútvonat és nagysebességű vonat található az öreg kontinensen. A vonattal való utazás esélyt ad rá, hogy elmélyedj a gondolataidban, lazíts és megélj minden pillanatot. Ez nem igaz az autós utazásra, hiszen ott jellemzően csak az autópályát látod magad előtt, nem igazán van lehetőséged megszemlélni a tájat, pláne, ha te vagy a sofőr. Ha igazán gyorsan szeretnél megérkezni és nem igazán élvezed az utat, akkor a repülő lehet még jó alternatíva. Viszont ahogy minden járműnek, úgy a repülőnek is megvannak a hátrányai. Ilyen például a súly és méret korlátozás a poggyász esetében, valamint általában elég borsos ára van a repjegynek. Ha vonattal utazol, akkor jóval olcsóbb a jegy és akkor a poggyászt viszed magaddal, amekkorát csak szeretnél. Ezenkívül általában a vasútállomáson is megveheted helyben a jegyet, de akár online is vásárolhatsz.

Impozáns vonatok a közelben is vannak, nem kell ehhez Európa túlsó végébe utazni. Például a nagysebességű RailJet vonatok három óra alatt megteszik a Budapestről Bécsbe vezető kétszáznegyven kilométeres utat. Szintén rendkívül gyors a spanyol nagysebességű AVE vonat, amely hatszáznyolc kilométert tesz meg két és fél óra alatt. Ha a sebesség megszállotja vagy és szereted a vonatokat, akkor ezt a két vonatot mindenképp érdemes kipróbálnod. Az axa-assistance.hu weboldalon minden fontos információt megtalálsz!