Pszichés tünetek kezelése mielőbb

A pszichés tünetek a krónikus betegségek velejárói, melyek a testi tüneteket tovább súlyosbítják. Sokszor nem könnyű eldönteni, hogy testi vagy lelki tünetek okozzák inkább a beteg rossz lelki és fizikai állapotát. Fontos, hogy a reménytelenségbe és a rossz hangulatba nem szabad beletörődni.

Pszichés tünetek kezelése pszichiáter segítségével történik, aki felméri a páciens pszichés állapotát és kezelési tervet készít. Amellett, hogy a szakorvos kikérdezi a beteget, a korábbi leletek áttekintése és a laboratóriumi vizsgálatok elvégzése is sokat segíthet a pszichés állapot felmérésben. Szükség esetén más szakterület orvosaival is konzultálni kell. Az elégtelen terápia hátterében nagyon gyakran a páciens nem megfelelő együttműködése áll. Ha a páciens nem követi az orvos által előírt terápiát, akkor az nem lesz hatékony, így a pszichés tünetek sem enyhülnek. Nem csak a pszichés tünetek kezelésében, hanem az okok feltárásában, valamint a kétségek és félreértések eloszlatásában is sokat segíthet a szakember. Fontos tisztában lenni vele, hogy a jól beállított terápia ellenére is a betegségek járhatnak pszichés tünetekkel.

Ez különösen az olyan szervi elváltozásokra jellemző, melyek a mentális funkciókra is kihatással vannak. Ilyen például a keringés zavara vagy az agyi vérellátással kapcsolatos problémák. Pszichés tünettel járhatnak még a kezelés nélküli halálos betegségek, valamint a nagy fájdalommal és erős mozgáskorlátozottsággal járó betegségek. A pszichiáter nagy segítséget nyújthat a pszichés tünetek enyhítésében és akár megszüntetésében. Ha pszichiátriai szakrendelésre van szüksége, akkor látogasson el a belvarosiorvosicentrum.hu weboldalra, ahol időpontot tud foglalni, valamint bővebb információkat is talál!