Nem megfelelő hulladékok a csatornában

Sok esetben az ember saját hibájából kifolyólag kerül olyan helyzetbe, hogy kénytelen szakembert hívni a duguláshoz, mert olyan dolgok kerültek a lefolyóba, amik dugulást okoztak.

A nem megfelelő hulladékokról, amik a csatornában fellelhetők, még több információ ezen a linken. A csatorna nem nevezhető egy bonyolult rendszernek, így a működési elve sem az. Ha fennakadás történik, az viszont mindenképp az. Mivel egy elég hosszú hálózatról van szó, így az egész házon végig vezet. Dugulás esetén egyrészt azzal kell számolni, hogy a mindennapi teendőket nem fogjuk tudni normálisan elvégezni, másrészt nagy esély van ekkor a bacilusok elszaporodására is, amik akár egészségünkre is veszélyt jelenthetnek. Manapság a nagyvárosokban komolyan ellenőrzik a csatornákat, azonban az is fontos, hogy a felhasználók ne dobáljanak akármit a lefolyóba, mivel az oda nem illő dolgok nagyon könnyen okozhatnak dugulást. Sőt, nem csak számukra, de akár szomszédaink számára is komoly kellemetlenséget okozhat a dugulás, leginkább társasházak esetén.

Manapság külön szervezetek jöttek létre annak érdekében, hogy a csatornákat teljes mértékben karbantartsák, sőt azt is igyekeznek kideríteni, hogy az oda nem illő szennyeződések honnan kerültek oda. Ha erre fény derül, akkor az illetőt komoly bírsággal sújthatják. Ilyen anyag lehet, például a főzőolaj, mivel nem csak dugulást okozhat, de akár kárt is okozhat a vezetékekben. Ha ez megtörténik, akkor akár a szennyezett víz ki is juthat a vezetékből a talajba, aminek a következményeit valószínűleg nem kell ecsetelni. Összegzésül érdemes odafigyelni, hogy mi az, amit a lefolyóba öntünk a saját, illetve környezetünk érdekében. Bővebb információk a dugulaselharitas-mesterek.hu weboldalon.