Műfű elérhető áron

A műfű nem egy luxus dolog. Sokan a műfű hallatán rögtön valami puccos dologra gondolnak, pedig ez nincs így. Bárki számára elérhető a műfűvel borított kert, terasz, vagy erkély.

A műfűnek két típusát különböztetjük meg:

►Kültéri műfű!

►Beltéri műfű!

Műfű vásárlás előtt már tudjuk, hogy hová szeretnénk tenni és ez alapján ki tudjuk választani a legkedvezőbbet. A kültéri műfű már minden esetben UV álló, azaz UV stabil anyagból készül. Ez miért jó? Természetesen azért, hogy a Nap ne szívja ki a színét. Hogyan is nézne ki egy elsárgult, megbarnult műfű, amit tönkretesz a Nap?! Szerencsére ettől nem kell tartani, ha kültéri műfű szőnyeget vásárolunk. A gyártók 10-15 év garanciát is vállalnak, amibe a színtartósság is beletartozik. Tehát a nyári szikrázó napsütés sem fog ártani a gyönyörű műfűvel borított kertnek, vagy terasznak. Már a legkisebb erkélyből is kihozhatod a legjobbat, ha műfű szőnyeget használsz. Ezen túlmenően pedig gigászi méretű focipályákat változtatnak örökzölddé, műfű segítségével.

Műfű
Műfű

Egyre gyakoribb a műfű beltéri alkalmazása. El tudnád képzelni például a nappalid, ahol műfű borítja a falat? A lakberendezők nagyon kedvelik ezt a megoldást, mert rengeteg lehetőséget rejt. A zöld nagyon sok mindennel harmonizál. Ha belsőépítészetben gondolkodunk, akkor a fa, mint anyag, nagyon kedvelt választás. A fához, a világosabb és a sötétebb barna színhez pedig tökéletesen passzol a zöld szín. Továbbá szépen mutat mellette a vanília, a fehér, az élénk és a visszafogott színek is. A beltéri műfű egyre népszerűbb intézményekben, éttermekben és munkahelyeken is. Nagyon naturális hatású, ami megnyugtató hatással van közérzetünkre.

Na de a kültéri műfű, ami igazán trendi, divatos és nagyon felkapott lett az utóbbi időben. Trendisége nem csupán a külsőségek és a látszat miatt népszerű. Nem csak azért telepítünk műfüvet a kertünkbe, hogy a szomszéd irigységén örömködjünk, hanem fenntarthatósága és környezetkímélő sajátossága miatt is.
A műfű nagy igénybevételnek kitett területekre is ajánlott. Nem tudnak benne kárt tenni a házi kedvencek, vagy a vakondok sem. Ha szakszerűen van telepítve és a vízelvezetésre is gondoltunk, akkor a hirtelen lezúduló csapadék sem fog megállni rajta. A műfű nem igényel különösebb bánásmódot. Elég néha leseperni, ha falevél hullik rá, vagy slaggal átlocsolni, hogy felfrissítsük.

A műfű egyre elfogadottabb az egész világon, ámbár néhány éve még többen voltak ellene, mint mellette. A negatív sztereotípia szerencsére szertefoszlott és a pozitív öko tulajdonságai népszerűvé tették.