Minden a hűtő fűtő klíma előnyeiről!

A légkondicionálók úgy működnek, hogy a hőt az irodából vagy a munkahelyről, kívülről mozgatják. Ezután hűvös levegőt fúj vissza az épületbe. A gép hűtési módja a levegő átfúvása egy hűvös csőhalmazon keresztül, amelyet párologtató tekercsnek neveznek. Hasonlóan működik, mint a hűtőszekrény, vagy amikor a víz elpárolog a bőrből.

A hűtő fűtő klíma előnyeiről tovább olvashat a fisherklima.hu weboldalra látogatva, ahol megtalálhatja a teljes klíma kínálatot is. Az elpárologtató tekercset hűtőfolyadékkal vagy hűtőközeggel töltik fel, amely folyadékból gázzá változik, miközben elnyeli a hőt a levegőből. Ezt egy másik tekercsen keresztül szivattyúzzák az épület külsejére, ahol lehűl és visszatér folyékony formájába. Ezt a külső tekercset találóan kondenzátornak nevezik. Van egy szivattyú, az úgynevezett kompresszor, amely a hűtőfolyadékot a két tekercs között mozgatja, valamint megváltoztatja a hűtőfolyadék nyomását annak biztosítása érdekében, hogy mindez elpárologjon és lecsapódjon a megfelelő tekercsben.

A kompresszort működtető motor az összes szükséges energiát felhasználja, és a rendszer általában a kompresszor által felhasznált hűtési energia háromszorosát adja ki. Ez annak köszönhető, hogy a hűtőfolyadék állapotát folyadékról gázra változtatják, így sokkal több energiát lehet mozgatni, mint amennyit a kompresszor használ. A hűtést nagy jégtömbök tárolásával érték el a légkondicionálás feltalálása előtt. Amikor a klímaberendezéseket kezdték használni helyette, azokat a jég ekvivalens mennyiségével mértük, amely egy nap alatt megolvadt volna, és így kaptuk a „tonna” kifejezést a légkondicionálás mérésére. Bővebb leírásért nézzen be a fisherklima.hu weboldalra. Ha kérdéseket tenne fel nekünk a klímákkal kapcsolatban vegye fel a kapcsolatot barátságos ügyfélszolgálatunkkal és itt mindenre választ kap.