Milyen tematika szerint zajlik az aranykalászos gazda képzés?

Felnőttként már közel sem olyan egyszerű visszaülni az iskolapadba, hiszen egyfelől a munkával töltött évek alatt elszoktunk a tanulástól, másrészt pedig az elfoglaltságaink jó eséllyel az összes időnket lefoglalják. Ám időnként elkerülhetetlen egy új szakma elsajátítása, ilyenkor pedig nem csak azt kell néznünk, a végzettség mennyire piacképes, hanem vizsgáljuk meg, mekkora erőfeszítést igényel maga a tanfolyam.

Az aranykalászos gazda képzés esetében például azt láthatjuk, hogy mind a tananyag elsajátítása, mind pedig a foglalkozásokon való részvétel könnyedén megoldható. Ez még akkor is így van, ha a hétköznapokon teljes munkaidőben dolgozunk. A szervezők ugyanis kifejezetten úgy állították össze a tanrendet, hogy az minden tekintetben a lehető legkényelmesebb legyen a résztvevők számára. Egyfelől az aranykalászos gazda képzés elméleti órái online formában, interneten keresztül kerülnek megtartásra. Ez egyben azt is jelenti, hogy nem kell azzal időt elfecsérelnünk, hogy a foglalkozásokra utazunk, ráadásul akármikor vissza is nézhetjük ezeket az előadásokat, ami hatalmas segítséget jelenthet.

Ugyancsak kulcsfontosságú, miszerint az aranykalászos gazda vizsga összes tétele kidolgozott formában elérhető, már a tanfolyam megkezdésekor. Ennek köszönhetően a saját ütemtervünk alapján készülhetünk fel és bármikor tanulhatunk, amikor épp akad némi szabadidőnk. Természetesen a mezőgazdaságban az elmélet mellett a gyakorlatnak is óriási szerepe van, így az aranykalászos gazda képzés során erre is kiemelt hangsúlyt fektetnek. Az alkalmak hétvégi időpontban vannak, így még akkor is egyszerűen részt vehetünk rajtuk, ha esetleg messzebbről kell emiatt beutaznunk. Összességében tehát bátran kijelenthető, hogy az aranykalászos gazda képzés kellő odafigyelés mellett könnyedén teljesíthető.