Miért éri meg autószőnyeget használni?

Tagadhatatlan, hogy az autószőnyeg elsősorban esztétikai funkciót tölt be az autóban, hiszen megkönnyíti az autó kitakarítását. Az autószőnyegnek köszönhetően nem kell az autó kitakarításával hosszan szöszmötölni.

Autószőnyeg nagyon hasznos az autóban, különösen abban az esetben, ha nem szeretünk sokáig szöszmötölni a takarítással. Különösen a latyakos, őszi és téli időjárásra jellemző a sár, nedves falevelek, hó, piszok, amiket a cipőtalppal beviszünk az autóba. Ha ezek megszáradnak az autóban, akkor görnyedve bemászhatunk és takaríthatunk. Ellenben az autószőnyeget egész egyszerűen csak kiemeljük és megtisztítjuk. Persze az sem mindegy, hogy milyen autószőnyeget választunk. A textil autószőnyeg némileg esztétikusabb látványt nyújt, viszont sokkal nehezebb tisztítani, valamint lassabban is szárad. Ami szintén hátrány, hogy a textil autószőnyeg tovább tartja magában a szennyeződéseket, emiatt nehéz a tisztítása. A gumi autószőnyeg sokkal könnyebben tisztítható, gyakorlatilag egy slaggal könnyedén lemoshatók róla a szennyeződések. Hátránya egyben előnye, hogy nem tartja magában a szennyeződést, mivel így a megszáradt sár lejön róla és az autóban szóródik szét.

Ha autószőnyeget szeretnénk vásárolni, akkor nem csak azt kell eldönteni, hogy milyen anyagbú legyen, hanem azt is, hogy univerzális vagy méretpontos autótípusba való autószőnyeget szeretnénk vásárolni. Az univerzális autószőnyegeket gyakorlatilag bármilyen autótípusban alkalmazhatjuk, mivel a széleken elhelyezett perforáció mentén méretre lehet őket vágni. A méretpontos autószőnyegeket kifejezetten bizonyos autótípusokhoz készítik, így precízen illeszkednek az autóba. Autószőnyegért érdemes ellátogatni az alkatreszek.hu webáruházba!