Mennyire gazdaságos megoldás az infrapanellel való fűtés?

Az infrapanelek az infrafűtéses megoldások közül a legkedveltebb típus. Az infrapanelek árammal működtettet fűtőtestek, melyek működése leginkább a Naphoz hasonlítható. Mivel számtalan előnnyel rendelkezik, ezért érdemes tájékozódni és kipróbálni ezt a típusú fűtési alternatívát. Az alábbiakban röviden ismertetjük az infrapanelt, aminek köszönhetően Ön is megláthatja a benne rejlő számtalan lehetőséget.

Mennyibe kerül az infrapanel? Az árat sokban befolyásolja a panel teljesítményének nagysága és annak kialakítása. Ma már kaphatunk fém és fa keretes infrapaneleket, és törölközőszárító paneleket is. A legkisebb teljesítményű panel 300 Wattos a fakeretes 64 x 64 x 4 centiméter, míg a fémvázas panel 61 x 61 x 3 centiméter. A legnagyobb kapacitású infrapanel 650 Wattos és fakeretes. A fémkeretes paneleknél az 500 Wattos a legnagyobb teljesítményű. Nagyon praktikusak, hiszen felszerelhető falra és mennyezetre is. A legkisebb infrapanel ára 36.000 Ft-tól indul és 59.000 Ft-ért kaphatjuk meg a legnagyobbat. Az e fajta panelek árammal működnek, így nem igényel semmilyen nagyobb szaktudást a beszerelése. A panelek akár mozgathatók is, pl. egy hétvégi ház esetében nem megoldott a fűtés, akkor csak elvisszük az otthoni panelünket. Az infrapanel által akár az egész lakás fűthető, ugyanakkor egyes helyiségek fűtésére is alkalmas. Érdemes ezt a fajta fűtési alternatívát alkalmazni akár, mint fő fűtést vagy, mint másodlagos fűtést.

Infrapanel
Infrapanel

Fűtés infrapanelek által

Az infrapanel energiatakarékos hisz nem felfelé áramlik a meleg, mint minden más fűtésnél. Az infrapanelek átadják a hőt a körülöttük lévő tárgyaknak és élő szervezeteknek. Így a hagyományos fűtés által megszokott hőfoktól akár 3-4 C fokkal kevesebb is kellemes lehet. Az ilyen fűtésrendszer nem a levegőt fűti így nincs por, nincs hőveszteség a kémény által. Az infrapanelek alkalmazásánál érdemes nagyobb beruházásba fektetni, gondolunk itt a napelemes rendszerre, melyek kezdetben nagy költséget vonnak maguk után, de idővel megtérül és minimálisra csökkenthetjük a fűtésszámlánkat. Amennyiben szimpatikusnak találja, ezt a fűtésmódot akkor keresse fel weboldalunkat (www.infrapanel.eu), ahol további információkat tudhat meg az infrapaneles fűtésről. További elérhetőségünk a +36-30/879-4403 telefonszámon. Ráadásul a webáruházban számtalan hasznos információt is találhat, amiknek köszönhetően még inkább megbizonyosodhat róla, hogy az infrapanel az egyik legnagyszerűbb fűtési alternatíva.