Kuba utazásról mit érdemes tudni?

Kuba egy igazán izgalmas, pezsgő ország és van egy fajta utánozhatatlan hangulata. Van, pár dolog, amivel mindenképp érdemes tisztában lenni még a kiutazás előtt.

Kuba utazásról érdemes előzetesen tájékozódni. Miért írjuk ezt ennyire hangsúlyosan? A tapasztalatok azt mutatják, hogy a Kubában megfordult magyarok elég árnyaltan festik le az ott tapasztaltakat. Van, aki áradozik róla és érdekesnek, nem mindennapinak titulálja az országot, míg mások nagy csalódásként emlegetik. Az utóbbiak, általában nem igazán néznek utána az országnak és hiú ábrándokkal érkeznek. Érdemes tisztázni, hogy Kuba bár gyönyörű, de nem Magyarország, nem szabad összehasonlítani a kettőt. Kuba egy harmadik világbeli ország és meglehetősen szegényes. Az egészségügyi helyzet elfogadható, ahogy a higiéniai körülmények is. A közbiztonság is alapvetően jó, bár bizonyos területen vannak hiányosságok. Ha valaki be szeretne utazni Kubába, akkor ahhoz vízumra lesz szüksége.

Kuba híres gyönyörű tengerpartjairól, azonban ahhoz túl messze van az ország és túl drága a kiutazás, hogy az ember csak a tengerparton henyéljen egész nap. Aki valóban szeretné megismerni Kuba valódi arcát, az mindenképp nézzen körül Havannában. Az élőzenés helyek hangulata semmivel sem hasonlítható össze, másrészről a kubai emberek életigenlő, szimpatikus mentalitása is irigylésre méltó. Arra mindenképp érdemes ügyelni, hogy Kubában pillanatok alatt le lehet égni, ezért a naptejet nem szabad sajnálni. Aki kiutazik Kubába, annak azt ajánljuk, hogy hagyja otthon a komfortzónát, Kuba egy teljesen új világot fog Ön elé tárni. A Kubába szóló utazási ajánlatokat az invia.hu weboldalon tudja megtekinteni, további hasznos információkkal és elérhetőséggel együtt!