Genealógia, azaz családfakutatás

A többség egyetért abban, hogy a család az egyik legnagyobb kincs az életben. Ugyanakkor sokan a család említésekor a szülőkre, nagyszülőkre és a gyerekekre gondolnak, esetleg a rokonokra, viszont a család fogalmába a már nem élő családtagok is beletartoznak, akár több száz évre visszamenőleg.

Genealógia – A családfa ismerete igazán gazdaggá teszi az embert. A mai rohanó világunkban sokan elsősorban a jelenre és a jövőre koncentrálnak, azzal a felkiáltással, hogy a múlt elmúlt. Ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy a múlthoz tartoznak az elhunyt családtagok is. Az, aki nem csupán a jövőjével van elfoglalva, hanem azt is tudja, kik voltak felmenői, igazán gazdag ember! A történelem sokak számára unalmasnak tűnhetett az iskolában, talán Ön is végig unatkozta ezeket az órákat. Ugyanakkor gondoljon bele mennyivel izgalmasabb a történelem, ha a saját családjához kapcsolódik. Izgalmas belegondolni, hogy az ük-ükszülője lovaskocsin járt vagy épp a Pilvax kávéházban fogyasztotta a mindennapi feketéjét. A családkutatásnak köszönhetően rengeteg izgalmas részletet tudhat meg ősei életéből.

Ugyanakkor érdemes tisztában lenni vele, hogy a családkutatás egyáltalán nem könnyű feladat, erre külön szakemberek vannak. A családkutatáshoz nagyon sok befektetett időre, türelemre, éles látásra és logikára van szükség. Ezenkívül nem árt, ha kellő szakmai tudás és tapasztalat is van az ember mögött. Ha Ön is szeretne többet megtudni elődeiről, akkor érdemes szakember segítségét kérni. Ha egy nagy tudással rendelkező, megbízható szakembert keres, akkor azt javasoljuk, hogy válassza Zacher Andrást, aki alázattal és szenvedéllyel veti bele magát a kutatásba, aminek gyümölcsöző eredménye lesz. Bővebb információkért azt javasoljuk, hogy látogasson el a zacherandras.hu weboldalra, ahol minden fontos információt megtalál egy helyen!