Fontos tudnivaló kezdő csomagküldőknek

Amennyiben nem vagyunk jártassak a futárszolgálat által nyújtott szolgáltatásban számos kérdés merülhet fel bennünk. Bizonytalanok vagyunk csomagunk biztonságos megérkezésében, vagy a határidő teljesítésében.

A csomagküldő kisokos kezdőknek segítséget nyújt azoknak, akik most szeretnének a futárszolgálatok szolgáltatásaival megismerkedni. Első lépésként tisztázzuk, ha csomagot szeretnénk küldeni, akkor futárt telefonon és online is rendelhetünk. Az MXP futárszolgálat weboldalán elég csak a ,,megrendelem” gomba kattintanunk, kitöltenünk az űrlapot és várni a futárt. A megrendelés akkor számít sikeresnek, ha visszaigazoló e-mailt kapunk. A futárcég weboldalán előre kiszámolhatjuk a csomag nagyságától, és a távolságtól függően, hogy mennyibe fog kerülni a kézbesítés. Olyan információkat is kaphatunk a futárszolgálat honlapján, hogy milyen a megfelelő csomagolás, és mekkora súlyú csomag szállítása a megengedett. Ugyanitt olvashatunk arról is, hogy melyek azok a tárgyak, amelyek kézbesítését nem vállalja a futárszolgálat, vagy csak megfelelő engedéllyel.

Az MXP futárszolgálat különösen odafigyel a csomagok épségére, és azok megfelelő kézbesítésére. A kézbesítés napjáról e-mailben értesíti a megrendelőt, majd a kézbesítés napján SMS-ben vagy e-mailben jelenti az érkezésének idejét, 1-2 órás intervallumra szűkítve. A MXP weboldalán különböző tanácsokat olvashat arról milyen külső és belső csomagolást ajánlunk a feladandó csomag esetében. Olyan esetekben, ha véletlen rossz címet adunk meg, nem kell rögtön pánikba esni, nem fog elveszni a csomagunk. Bármikor megváltoztathatjuk a csomagunk kézbesítésének a címét. További információval kapcsolatban keresse az ügyfélszolgálatunkat az alábbi telefonszámokon: +36 304076655, +36 703366029.