Endokrinológus magánorvos rendelő

A hormonok szabályozzák a hangulatokat, az érzelmeket, a testi funkciókat és egyebeket. Előfordulhat, hogy nem veszi észre, hogy a hormonok egyensúlyban vannak, és megfelelően végzik a munkájukat. Ha azonban a hormonok nincsenek egyensúlyban, a mindennapi élet számos aspektusára hatással lehetnek. Szükség lehet egy endokrinológusra, ha az alábbiakban leírt bármelyik tünetet vagy állapotot tapasztalja.

Endokrinológus magánorvos elérhető a foglaljorvost.hu weboldalon, ezért csak látogasson el ide és máris találhat magának egy szuper endokrinológust aki mihamarabb fogadja majd. Az endokrinológia az orvostudomány azon ága, amely az endokrin mirigyekkel kapcsolatos problémákat kutat, tanulmányoz, diagnosztizál és kezel. Az endokrin mirigyek az egész testben megtalálhatók, és ezek alkotják az úgynevezett endokrin rendszert. Ezek a mirigyek hormonokat termelnek, és az egész testbe elküldik őket meghatározott feladatok elvégzésére. A hormonszint az élet folyamán természetesen változik, ahogy a test érik és öregszik, de néha problémák is felmerülhetnek. Bizonyos betegségek és állapotok akkor alakulhatnak ki, amikor az endokrin rendszer mirigyei túl sok vagy túl kevés hormont termelnek. A hormonális egyensúlyhiányt általában az endokrin rendszer egy vagy több mirigye okozza.

A világon a párok 15% -a meddőséget tapasztalja – legalább egy év közösülés után képtelenek gyermeket vállalni. A reproduktív endokrinológia egy olyan szakterület, amely a férfiak és nők meddőségének kezelésére összpontosít. A reproduktív endokrinológiában részt vevő hormonok közül sokat közvetlenül a test reproduktív szervei termelnek. A reproduktív endokrinológus meghatározza azokat a tényezőket, amelyek szerepet játszanak a meddőségben, amelyek lehetnek fizikaiak, hormonálisak vagy a kettő kombinációja. Ha problémát észlel keressen fel egy endokrinológust a foglaljorvost.hu weboldalon.