BMI kalkulátor megmutatja online

A testtömeg-index (BMI) kalkulátor segítségével kiszámolható a BMI-érték és a megfelelő súlyállapot, figyelembe véve az életkort. Használja a „Metrikus egységek” fület a Nemzetközi mértékegység-rendszerhez, vagy az „Egyéb egységek” fület az egységek amerikai vagy metrikus egységekké történő átalakításához.

BMI kalkulátor megmutatja a súlyállapotát, tehát ha ön is régóta kíváncsi erre, akkor nem kell messzire mennie, nálunk mindent megtudhat a foglaljorvost.hu weboldalon. A BMI egy személy soványságának vagy túlsúlyának mérése a magasságuk és súlyuk alapján, és célja a szövetek tömegének meghatározása. Széles körben használják általános mutatóként arra vonatkozóan, hogy az ember testtömege egészséges-e a magasságához képest. Pontosabban, a BMI kiszámításával kapott értéket arra használják, hogy kategorizálják, hogy egy személy túl sovány, normál testsúlyú, túlsúlyos vagy elhízott-e attól függően, hogy az érték milyen tartományba esik. A BMI ezen tartományai olyan tényezőktől függően változnak, mint a régió és az életkor, és néha további alkategóriákra oszthatók, például súlyosan soványra, vagy nagyon súlyosan elhízottra.

A túlsúlynak vagy a soványságnak jelentős egészségügyi hatásai lehetnek, így bár a BMI az egészséges testtömeg tökéletlen mérőszáma, hasznos mutatója annak, hogy szükség van-e további tesztelésre vagy intézkedésre.  Az Egészségügyi Világszervezetnek (WHO) van ajánlott testsúlya a felnőttek BMI-értékei alapján. 18 éves vagy annál idősebb férfiak és nők számára egyaránt alkalmazzák. Amennyiben több információt és részletet szeretne megtudni erről vagy használatba venné BMI kalkulátorunkat, keresse fel még ma a foglaljorvost.hu weboldalon, és itt megtalálhat minden információt ami csak érdekelheti.