Az ázsiai munkaerőben rejlő lehetőségek

A felmerülő gyártási igényeket nem képes kielégíteni, így a növekedésre sincs esélye? Ha az ön vállalatában is állandó problémát jelent a munkaerőhiány, akkor azt javasoljuk, hogy kérje HR szolgáltató segítségét.

Ázsiai munkaerő egyre gyakoribb Magyarországon. Különösen a filippínó munkások kölcsönzése örvend nagy népszerűségnek kiváló munkamoráljuk és szorgalmuk miatt. A hazai toborzó cégek tapasztalatai alapján az elmúlt években egyre távolabb kell betanított munkásokat keresni, például az ázsiai országokban. A Fülöp-szigetek az egyik legkiválóbb terep a munkavállaló találásra, ugyanis a száztízmilliós lakosság jelentős hányada, közel húszmillió ember szeretne külföldön munkát vállalni. A filippínó emberek nagyon könnyen integrálhatók a multinacionális, valamint a gyári környezetbe egyaránt. A filippínó munkások igazán könnyen és gyorsan tanulnak, így rövid időn belül hatékonyan dolgoznak. Angolul is nagyon jól beszélnek, mivel a filippínó mellett ez a másik hivatalos nyelv. Igazán tisztelettudó és nagy munkabírással rendelkező emberekről van szó, így a vállalatok nagyon szeretik alkalmazni őket. Találékonyságuknak, precizitásuknak és alázatosságuknak köszönhetően igazán eredményesek és jó velük együtt dolgozni.

Ha ázsiai munkaerő segítségével szeretné enyhíteni a felmerülő munkaerőhiányt, akkor azt javasoljuk, hogy minősített, megbízható HR szolgáltató segítségét kérje. Ez azért is fontos, mert az ázsiai munkavállalók szigorú ellenőrzésen esnek át, mielőtt megérkeznének. Emellett a munkaerő kölcsönző cégeket is szigorúan ellenőrzik, ahhoz, hogy alkalmazni tudják a filippínó munkavállalókat. A Jobtain úgynevezett „minősített foglalkoztatói” státusszal rendelkezik, így engedélyezett számára a filippínó munkaerő toborzása.