A rosszul kezelt közösségi média milliókba is kerülhet

A közösségi média nagyszerű platform az alkalmazottak és az álláskeresők számára, hogy közzé tegyék eredményeiket, portfóliójukat és önkéntes tevékenységeket. Ugyanakkor költséges lehet a karrierje szempontjából, vagy tönkre teheti a munkába állás esélyeit, sőt akár milliókba is kerülhet.

Klikk ide és elolvashatja annak a részleteit, hogy miért nem szabad félvállról venni a közösségi médiát és miért érdemes odafigyelni mindenre, amit ott csinál. A toborzók egyre inkább az interneten keresik a potenciális alkalmazottakkal kapcsolatos információkat. Egy felmérés szerint a munkaadók 70 százaléka a közösségi médiát használja fel a jelentkezők átvilágítására a felvétel előtt. Képek megjelenítése vagy beszélgetés a marihuána használatáról büntethető néhány országban. A megkérdezett toborzók több mint 60 százaléka jelezte, hogy a marihuána-használatról szóló poszt negatívan befolyásolja a jelölt esélyét az állás megszerzésére. A politikai harsogás is olykor büntethető, és a toborzók több mint fele is vészjóslónak tekinti a politikai háborgást.

A helyesírási és nyelvtani hibák bár nem büntethetők, mégis olyan hibák, amiket el kell kerülnie. Mielőtt bármit közzé tenne az interneten, ellenőrizze, hogy minden helyesen van-e írva, és helyes nyelvtant használ. A toborzók 48 százaléka szerint a rossz helyesírás és nyelvtan negatívan befolyásolná a pályázóval kapcsolatos döntését. A közösségi médiás zaklatás az egyik legelterjedtebb dolog manapság, hiszen mostanában úgy tudnak zaklatni valakit, hogy nem tudják, ki van a számítógép mögött. Az internetes zaklatás büntethető, ezért messziről kerülje el azt. További információkat és részleteket erről weboldalunkon olvashat, tehát nézzen be hozzánk és itt mindent megtudhat arról, hogy mire kell figyelnie a közösségi médiában ha nem szeretne büntetést kapni.