A Parker toll biztosan nem hagy minket cserben

Szinte minden szakmánál megtalálhatók azok az eszközök és kiegészítők, amelyek nélkülözhetetlenek a sikeres munkavégzéshez. Talán bele sem gondolunk, ám ezek közül az egyik leggyakrabban alkalmazott darab az valamilyen írószerszám, hiszen rengeteg helyen szükséges kézzel jegyzetelni, aláírni, vagy épp űrlapokat kitölteni. Ezért aztán kardinális kérdés, hogy legyen a tarsolyunkban egy olyan példány, ami biztosan nem hagy cserben.

Erre a Parker toll az egyik legideálisabb, főképp, ha az ár-érték arányt vizsgáljuk. Az immáron több mint 130 éves vállalat ugyanis jó okkal lett piacvezető, hiszen folyamatos innovációi mellett a legfontosabb szempont, hogy megbízható és időtálló darabokat dobjanak piacra. Ennek megfelelően bármelyik Parker toll mellett is határozunk, biztosak lehetünk benne, hogy az hosszú évekig megbízható társunk lesz, még mindennapi használat mellett is. Ezzel együtt tanácsos nagyon alaposan felmérni a rendelkezésre álló kínálatot, amikor elérkezik a vásárlás ideje. Tudniillik a kínálat óriási és mind a külcsínt, mind pedig a komfortérzetet tekintve jelentős szórást tapasztalhatunk.

Elsőként azt kell meghatároznunk, milyen működési elvvel rendelkező Parker toll az ideális számunkra. Ugyan a töltőtoll roppant stílusos és a használata is élmény, gyakorlati szempontból nem feltétlen a legszerencsésebb. Különösképp igaz ez, ha rendszeresen kell hivatalos dokumentumok esetében is alkalmaznunk, ezeknél ugyanis szinte kizárólag a golyóstoll az elfogadható. Ugyancsak mérlegeljük, milyen vastag Parker toll lesz hosszú távon is kényelmes. Ezt persze látatlanban nem a legegyszerűbb meghatározni – arról nem is beszélve, miszerint az eszköz súlyát is figyelembe kell vennünk -, emiatt a legszerencsésebb, ha élőben kipróbálunk néhány modellt. Megéri a ráfordított időt, hiszen egy Parker toll esetében akár évtizedekre is tervezhetünk.