A munkagépek tárolására az ipari sátor az egyik leggazdaságosabb megoldás

Akár állattartó telepekről, netán növénytermesztéssel foglalkozó vállalatról is legyen szó, általánosságban az a tendencia figyelhető meg, miszerint az egyik legnagyobb értéket a különféle munkagépek képviselik. Ennek tükrében pedig nem is lehet kérdéses, mekkora jelentősége van ezek állagmegóvásának.

A tárolás során ebben hatalmas segítséget nyújthat egy ipari sátor. Előzetesen azt hihetnénk, csupán a téli időszakban fontos ez, ám valójában ez szinte egész évben kulcsfontosságú kérdést jelent. Természetesen az utolsó betakarítást követően valóban leáll a munka egy hosszabb, jellemzően 4-6 hétig tartó időre, ugyanakkor nyáron sem folyamatos a gépek használata. A passzív szakaszban pedig gondoskodni kell ezek elhelyezéséről, ami történhet hagyományos raktárépületben, vagy ipari sátor segítségével. Amennyiben egyikkel sem rendelkezünk, akkor nagyon alaposan meg kell vizsgálnunk, valóban megéri-e egy fixen telepített megoldás mellett letenni a voksunkat. Ugyanis a legtöbb esetben sokkal optimálisabb választást jelent az ipari sátor.

Ennek alapvetően egyszerű okai vannak. Egyfelől a mezőgazdaság tipikusan az az ágazat, ahol gyakorta eltérő helyeken van szükség a raktározásra – legyen szó akár a betakarított terményről, vagy épp a használaton kívüli gépekről -. Ez egy hagyományos épület használatánál nem kivitelezhető. Ugyancsak szem előtt kell tartani a fenntartási költségek kérdését is. Az ipari sátor vonatkozásában ez gyakorlatilag nulla, hiszen minimális odafigyelés mellett a vázszerkezet hosszú évtizedekig kifogástalan marad és ugyanez mondható el a takaróponyváról is. Emellett pedig nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy az ipari sátor mindössze 1-2 nap leforgása alatt lebontható és egy tetszőlegesen helyszínen újra felállítható. Ez ugyanis óriási könnyebbséget jelenthet, ha hirtelen kell megoldást találnunk a raktározás kérdésére.