A legbosszantóbb helytelenül írt szavak listája

Az elmúlt évekhez viszonyítva kijelenthetjük, hogy nem túl rózsás a helyzet. Egyre kevesebbet használjuk a kézírást, ha pedig mégis azt is helytelenül.

További információk itt találhat ezzel kapcsolatban. Sajnos még mindig találkozhatunk olyan alapvető hibákkal, melyekről már rég azt hittük, hogy megszűntek. A legnagyobb baj, hogy sokan nem is érzik a súlyt annak, ha nem tudnak helyesen írni az anyanyelvükön. Viszont már azok számára is van segítség, akik nem figyeltek a nyelvtanórán, hiszen számtalan ingyenes és fizetős program áll a segítségünkre abban, hogy a hibáinkat kiküszöböljék. Most nézzük melyek azok a szavak, melyeket a legtöbb esetben elrontanak az emberek. Az első ilyen az egyenlőre, melyet pl. abban az esetben  használhatunk, amikor azt szeretnénk nézni, hogy egy mérkőzés eredménye egyenlőre döntetlen. Viszont, ha valami hasonlót, vagyis a jelenleg még szinonimáját keressük, akkor használhatjuk az n betű elhagyása nélkül, vagyis abban az esetben az egyelőre bizonyul helyes kifejezésnek.

Talán nyugodt szívvel kijelenthetjük, hogy az egyik legnagyobb hiba, melyet az emberek elkövethetnek, az a muszáj szó alkalmazása. Hiszen a muszáj szót, mindig pontos j-vel írjuk és nem ly-al. Ugyanis ez a szó ebben a formában nem létezik. És bármilyen meglepő mégis vannak, akik előszeretettel alkalmazzák ezt a formáját. Ám közel sincs vége, hiszen lehet még ragozni. Szintén nagyon idegesítő lehet, amikor valaki a kulturális szó ebben a formában használja, hogy kulturális. Mi most arra szeretnénk megkérni, hogyha olvasod ezt a cikket, akkor többet ilyet ne tegyél. A következő kifejezés sokakat meg fog lepni, ugyanis rengetegen nincsenek tisztában a szó eredetével. Amely nem más, mint a készpénz. Vagyis nem készpénz. Ugyanis arról kapta a nevét, hogy készen van.