A fájdalomcsillapító spray enyhülést hozó hatása

Senki sem szeret fájdalmakkal együtt élni. Az övsömör egy olyan kellemetlen betegség, mely rendkívül fájdalmas, égő panaszokkal jár együtt. A betegség fertőző lehet, ezért fontos betartani néhány alapszabályt. Szerencsére vannak olyan szerek, melyek gyors enyhülést hozhatnak a bajban.

Fájdalomcsillapító spray rendkívül hasznos lehet a panaszok ellen. Fájdalmakkal együtt élni rendkívül megterhelő. Az állandó panaszok a kedélyállapotra és az aktivitási szintre is kihatással vannak, ezért nagyon fontos mielőbb enyhülést találni a panaszokra. Az övsömör egyik első tünete általában a fájdalom, mely egyesek esetében rendkívül erős lehet. Az övsömöröskiütések jellemzően hólyagok formájában jelennek meg. Amíg ezek a hólyagok el nem hegednek, addig az övsömör fertőző. Ez különösen a bárányhimlőn át nem esett vagy legyengült immunrendszerű emberek számára veszélyes. Sajnos a betegségre nincs gyógymód, ugyanakkor vényköteles gyógyszerek alkalmazásával a korai kezelés hatékonyan felgyorsíthatja a gyógyulást, továbbá a szövődmények kockázata is csökkenthető.

Az övsömör súlyos fájdalmakkal járhat együtt, ezért szükség eseté fájdalomcsillapító készítmények használata is szükséges lehet. A fertőzés kockázatának minimalizálása érdekében fontos szárazon és tisztán tartani a kiütések helyét. Ha nagyon égetnek, fájnak a hólyagok, akkor érdemes naponta többszöri hűsítő borogatást alkalmazni. Egy zacskó fagyasztott zöldséget nedves ruhába vagy törölközőbe csomagolva kell ekkor jegelni a területet, de sosem közvetlenül a fagyasztott terméket a problémás részre nyomva. Az antibiotikumos krémek használata jó ötletnek tűnhet, de valójában ezek csak lassítják a gyógyulás folyamatát, így jobb mellőzni ezeket, mert több kárt okoznak, mint hasznot.