A csodálatos maca jótékony hatásai

A macáról már sokan hallottak, azonban csak igazán kevesen ismerik jótékony hatásait. Nem csupán egyetlen típusú maca van, hanem három típus létezik, azonban ezek közül kiemelkedik a fekete maca, vagyis a Maca Negra, mely az egyik legritkább maca típus.

Maca elsősorban a dél-amerikai Andokban terem, pontosabban Peruban. A négyezer méter feletti tengerszint magasságban csak kevés növény terem meg, melyek közül az egyik a maca, mely egy növényi gumós cserje. A macát szuperételként tartják számon, melyet az inkák évezredeken keresztül fogyasztottak. Ez a növény kizárólag Peruban terem és különlegessége, hogy az igazán extrém időjárási körülményeket is jól viseli. Igazán egyedülálló növény, mivel az energiatartalékokat gyökereiben tárolja. Létezik vörös, illetve sárga színű maca is, de a legritkább és egyben legkiemelkedőbb élettani hatásokkal a fekete színű maca rendelkezik. A fekete maca másképp Maca Negra néven elterjedt, nagyon sok helyen ilyen néven értékesítik. A Maca Negra elsősorban a nemi egészséghez járul hozzá mindkét nem esetében. Ezenkívül a fizikai, illetve a szellemi teljesítményre is nagyszerű hatással van.

A fekete maca azért is emelkedik ki a többi maca közül, mert szabályozó hatással van a hormonháztartásra, valamint mindkét nem esetében kiegyensúlyozó és serkentő hatása van. Ahogy már fentebb is említettük, a maca egy superfood, vagyis szuperétel, ami tele van antioxidánsokkal, élelmi rostokkal, ásványi anyagokkal és vitaminokkal. Az ilyen szuperételek, mint a maca, kiváló hatással vannak az egészségre, valamint a közérzetre. Éppen ezért érdemes ezeket gyakran fogyasztani. Bővebb információkért és Maca Negra vásárlásért látogasson el a tenmag.hu webáruházba, ahol a többi egészség támogató készítményt is megtekintheti!